Izrada web prodavnica ima prednost u odnosu na izradu web sajta , tako što nudi posetiocu vašeg shopa mogućnost da odmah kupi željeni proizvod. Dok u drugoj varijanti vi samo možete opisivati vaš proizvod ili usluge bez mogućnosti kupovine.
Web prodavnice u potpunosti koriste sva savremena IT dostignuća i od interneta prave savršen poslovni alat. Obogaćeni su naprednom pretragom sajta i odgovarajućim brojem dinamičkih sadržaja i konverzionih formi koji će svakako doprineti bržem i boljem pozicioniranju na pretraživačima (Google, Yahoo, Bing..), što je i cilj svake web promocije.
Kreiranje web prodavnice može da se radi na više platforma, ali iz dugogodišnjeg iskustva naš tim se opredelio za WordPressPrestaShop, Avante, Open Cart i Magento platformu.

WordPress platforma

wordpress platforma
WordPressov WooCommerce CMS je u zadnjih nekoliko godina postala platforma koja se masovno koristi za izradu internet prodavnice.
Wordpress se sve više koristi za ovaj vid sajta jer cena izrade internet prodavnice u odnosu na druge platforme je niska.
Iako je ovo open source rešenje naš razvojni tim je kreirao dodatak koji implementiramo u svaku internet prodavnicu kako bi internet prodavnica i uneti podaci bili zaštićeni.
Takođe kada pričamo o upotrebi wordpress platforme za web prodavnice bez optimizovane baze i kvalitetnog hostinga ova platforma neće raditi stabilno pri većem broju poseta.
Održavanje internet prodavnice na ovoj platformi nije previše skupo . Ova platforma vam nudi širok spektar opcija koje mogu da se implementiraju brzo. Takođe uređivački interfejs je kompletan na srpskom jeziku i za upravljanje vaše internet prodavnice vam nije potrebno dodatno znanje.

 

Magento i PrestaShop platforme

 

Magento i PrestaShop su namenske platforme za ecommerce rešenja. Magento platforma je dosta kompleksniji sistem u odnosu na PrestaShop , Avante i Open Cart i iziskuje dosta iskustva i znanja kako bi se sama istalacija platforme uradila.  Ove platforme su namenjene dosta složenijim web prodavnicama.
Održavanje ovih platformi je malo teže u odnosu na WordPress platformu ali pored održavanja Magento platforma ne može da stabilno funkcioniše na klasničnom Shared Hostingu kao PrestaShop Avante, Open Cart.  Magento zahteva VPS server ili Dedicated server kako bi prodavnica radila stabilno. Kada je reč o samostalnom održavanju moramo napomenuti da je ono malo komplikovanije i iziskuje dodatno osposobljavanje kako bi se samostalno ažurirao shop. 

 

Sistem plaćanja pri kupovini

Po instalaciji i kreiranju dizajna na željenoj platformi radi se postavljanje sistema naplate. Naplata na web prodavnici može se vršiti na više načina poput:
 • Pouzećem – Prilikom dostave robe vašem kupcu, kupac plaća troškove dostave i celokupnu vrednost robe. Novac za vašu robu vam kurirska služba donosi ili uplaćuje na račun ili POST NET uputnicu.
 • Tekući račun – Vaši kupci uvek mogu avansno plaćati robu putem internet prodavnice. Sistem je veoma jednostavan. Po završetku kupovine kupac dobija generisan predračun za uplatu.
 • PayPal – Sistem plaćanja putem Paypal naloga postaje sve popularniji u Srbiji, tako da sve veći broj prodavnica uvodi. Za razliku od gore navedenih sistema ovaj sistem automatski evidentira uplate i obaveštava vlasnika o uplati.
 • Kartice – Ovaj sistem funkcioniše veoma jednostavno. Plaćanje se ne vrši na vašoj web prodavnici, već na serverima banke. I u toku samog procesa plaćanja vi kao vlasnik prodavnice nemate pristup podacima sa kartice, već imate samo informaciju da li je transakcija uspešno obavljena ili nije.

Šta dobijate ovim paketom?

 • Dobijate potupno interaktivan i dinamičan web shop, sa naprednom pretragom sajta i (po potrebi) velikim brojem efektnih slide-show animacija i ostalih dinamičkih sadržaja koji će dati potpuno profesionalan izgled Vašem web shop-u.
 • Broj proizvoda je ograničen na 100 proizvoda koje Vam možemo uneti, a svaki naredni proizvod možete sami uneti u web shop.
 • Ukoliko želite višejezičnost web shop-a, unošenje sadržaja za svaki dodatni jezik se naplaćuje 10.000 dinara. Ako želite da mi uradimo prevod na engleski jezik, cena je 800 din. po A4 strani teksta, odnosno 1200 karaktera.
 • U roku od 10- 20 dana vrši se obrada materijala, dizajnira sajt i sajt se postavlja na internet server. Čim je sajt postavljen možete ga pogledati na Internetu i uputiti nam sugestije za izmene. Sajt je zvanično završen onda kada ste u potpunosti zadovoljni njegovim izgledom.
 • Nakon što je sajt konačno postavljen, prijavljujemo ga na sve svetske poznate pretraživače (Google, Yahoo…). Za sve sajtove radimo osnovni “on page” SEO.
 • Mogućnost ostavljanja praznih banera ukoliko planirate da postavljate reklame na svoj sajt. Ukoliko želite, registrovaćemo Vas na „Google Adsense“ servis, kako biste mogli da postavljate Google-ove reklame na Vaš sajt i time napravite dodatne prihode. Naravno, ukoliko ima potrebe, potpuno ćemo Vas poučiti o funkcionisanju ovog servisa.
 • Omogućavamo Vam uvid u kompletnu i najdetaljniju analizu posećenosti Vašeg sajta. Možete imati uvid u dnevnu, nedeljnu, mesečnu i godišnju prodaju, profil posetilaca, koliko se često posetioci vraćaju na sajt i još mnogo toga.
 • Vršimo i izradu originalnog logotipa za Vas, ukoliko ga već ne posedujete po veoma pristupačnim cenama.
 • Ukoliko želite nama da prepustite ažuriranje i održavanje svog sajta koji nismo mi kreirali , uvek se lako možemo dogovoriti za cenu. Cena zavisi od dinamike održavanja i količine materijala, i najčešće se formira na osnovu potrebnog broja radnih sati.